När körsbärsträden blommar

Tiden nu i maj då allt slår ut och blir grönt tycker jag nog är bland de härligaste på året. Gröna knoppar som spritter av kraft och bara väntar på att få möta solen. Ljusa kvällar då jag vattnar mitt trädgårdsland eller tar en stillsam promenad på grusvägen. Doften av grillat eller nyutslagen hägg. Skogens friska luft precis efter regn. Den klargröna färgen som bara björkknoppar kan ha. Längtan efter ljus och värme.

Men i år också något mer. Längtan efter fysisk närhet och att få träffa vänner igen. Längtan efter att allt ska bli som vanligt. Längtan efter att få slippa tidningsrubrikerna runt corona som bara tynger ner.

När körsbärsträden blommar så trodde jag kanske att jag skulle vara i full färd med att planera för höstens yoga. Men istället är företaget i princip nerlagt. Yogaloftet nyttjas nu istället till hemmakontor och fritidsaktiviteter. Lusten finns inte kvar. Tiden spenderas på annat. Prioriteringarna har ändrats. Nu blir det istället mer tid för annat som jag också vill hinna med i livet. Och om jag inte kan dela yoga från hjärtat så kan det inte bli någon yoga.

Sedan jag började som yogalärare så har jag i princip under varje yogapass som jag utövat satt in mig i rollen som lärare. ” Skulle den här övningen funka att göra på mina pass?” ”Så där skulle jag också kunna säga på mina yogapass.” ”Den här känslan vill jag komma åt när jag håller yoga.” Och så där fortsätter det. Hela tiden har det varit så.

Men nu. När jag gör yoga för mig själv så ägnar jag tiden åt att känna in för mig själv. Ingen annan.

Men jag tänker på er ibland ändå. Tänker på er som längtat efter att Yogaloftet ska öppna upp igen. Och känner mig lite taskig förstås. Men jag tror inte att det är helt slut, för evigt. Jag får fortfarande en massa idéer för vad jag vill göra framöver och då är yoga ibland en del av det.

Så kanske. Men just nu ska jag njuta av våren, av livet och av körsbärsträden som blommar. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: